Бухгалтерам та кадровикам – про застосування законодавчих новацій щодо організації трудового процесу у сучасних реаліях

2 роки ago admin 0

Із запровадженням воєнного стану більшість українських підприємств, в тому числі й закарпатських,  опинилися  у патовій ситуації, вирішення якої не було прописане у жодному нормативному документі. З набранням чинності ЗУ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» №2136-ІХ від 15.03. 2022р. з’явилась можливість дати відповідь на значну частину проблемних питань.

З метою роз’яснення положень цього закону нині посадові особи Управління Держпраці у Закарпатській проводять широкомасштабну інформаційну  роботу серед суб’єктів господарювання краю. В основному спілкуються з керівництвом, бухгалтерами та кадровими працівниками підприємств.

Найчастіше  у ході таких заходів йдеться про особливість укладення, розірвання та призупинення дії трудових договорів, надання відпусток, тривалість робочого часу, оплату праці та інше.

Так, днями подібні зустрічі-бесіди пройшли на Хустщині з працівниками ТОВ «Флоріан Шуз»,  ТОВ «Хустекс ЛДД»,  ПАТ «Швейна фабрика «Прометей», у Хустському професійному ліцеї сфери послуг, з представниками Тересвянської селищної ради на Тячівщині,  колективом приватного підприємства на Воловеччині.