З 1 квітня – настає «сезон тиші» у лісах Свалявщини

4 роки ago admin 0
У весняно-літній період для більшості диких звірів настає сезон парування і народження потомства. Це один з найвідповідальніших періодів у життєдіяльності тварин, що потребує додаткових життєвих ресурсів і значних витрат енергії й сил звіра.
 
В цей час лісові мешканці потребують особливої уваги піклування і охорони. У зв’язку з цим у лісовому господарстві України на законодавчому рівні з 1 квітня до 15 червня діє природоохоронна кампанія – сезон тиші.
 
У цей час, відповідно до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).
Однак варто зазначити, що сезон тиші стосується відтворювальних ділянок, на кожному підприємстві є зазначений перелік цих ділянок. Cезон тиші також не стосується рубок головного користування.
 
Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовищ існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.
 
Свалявське лісове господарство закликає всіх суб’єктів господарювання та мешканців Свалявського району до неухильного дотримання закону та дбайливого ставлення до тваринного світу!

У весняно-літній період для більшості диких звірів настає сезон парування і народження потомства. Це один з найвідповідальніших періодів у життєдіяльності тварин, що потребує додаткових життєвих ресурсів […]