100 мільйонів сіянців та саджанців дерев висадили на сьогодні лісівники по всій Україні!

4 роки ago admin 0

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький:

Мені приємно про це повідомити у Міжнародний день лісів. На жаль, через карантинні заходи, ми скасували участь громадськості у нашій акції з висадки дерев. Однак, хочу запевнити, що висадка відбувається за графіком. Лісівники, дотримуючись правил та рекомендацій щодо захисту під час карантину, виконують всі необхідні плани з відтворення українських лісів.

Цьогорічне свято лісу в усьому світі проходить з меседжем «Ліси та біорізноманіття. Надто цінно, щоб втратити».

У лісовому господарстві України діють критерії щодо принципів господарювання, які відповідають вимогам Всеєвропейської стратегії збереження біологічного і ландшафтного різноманіття. І наше завдання – слідкувати, щоб ці критерії чітко дотримувалися.

Якщо говорити мовою цифр, то з 7,6 млн га лісів у віданні Держлісагентства заповідано 16,8%. Практично у всіх регіонах заповідність в лісах вища ніж загальнодержавна. У лісах знаходиться 3295 територій та об’єктів природно-заповідного фонду України площею більше 1,3 млн га.

Указом Президента України Володимира Зеленського на Луганщині створено ще один національний природний парк «Кремінські ліси». І загалом включено до територій ПЗФ більше 40 тис. га лісів.

До лісу потрібно ставитися дбайливо, адже у ньому проживає близько 80% світового наземного біорізноманіття.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький: Мені приємно про це повідомити у Міжнародний день лісів. На жаль, через карантинні заходи, ми скасували участь громадськості […]