Оперативна інформація: коронавірусу в Закарпатті не виявлено, із 8 підозр на COVІD-19, три — не підтвердилися

4 роки ago admin 0


Протягом минулої доби, 19 березня, у заклади охорони здоров’я області, звернулись за екстреною медичною допомогою 404 особи, з них з явищами гострої респіраторної інфекції – 49.


Як повідомила директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров, до закладів охорони здоров’я області госпіталізовано 34 пацієнти з ознаками гострої респіраторної інфекції. Із них — у 13 осіб діагностовано гостру пневмонію, з яких – 9 бактеріальні нешпитальні та 4 – вірусної етіології. За проведеними швидкими тестами вірусна пневмонія є грипозною.


За добу, що минула, 1 особа госпіталізована з підозрою на випадок гострої респіраторної хвороби COVID-19.


Загалом, станом на 19 березня на стаціонарному лікування перебувають 8 осіб з підозрою на випадок гострої респіраторної хвороби COVID-19. Всі вони повернулись з країн, де зареєстрована місцева передача вірусу в межах громади.


У хворих відібрано біологічний матеріал для вірусологічного дослідження та відправлено у референтну лабораторію м. Київ.


Результати вірусологічного обстеження перших трьох пацієнтів негативний — у них відсутня коронавірусна інфекція COVID-19.


Стан усіх хворих стабільний.