Мукачево: у Лікарні святого Мартина з’явився новий апарат, який допомагає швидкому загоєнню ран (ФОТО)

2 роки ago admin 0

У Лікарні святого Мартина з’явився новий апарат вакуумної терапії виробництва Туреччини. Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

Апарат складається з: приладу для вакуумної терапії ран, 5-ти муьтиплексорних Y-з’єднувачів, 5-ти контейнерів для аспірації, 5-ти вакуум-екстракторів одноразових великого розміру та 5-ти вакуум-екстракторів одноразових середнього розміру.

📌ВАК-терапія – місцевий терапевтичний вплив, що здійснюється з допомогою вакууму. В основі методу лежить застосування слабкого від’ємного тиску, у середовищі якого розташовується рана. Слабкий від’ємний тиск поліпшує відтікання раневого секрету, набагато швидше з’являється грануляційна тканина, звужуються краї рани, покращується мікроциркуляція.

📌Принцип дії VAC- терапії. На поверхню рани накладається спеціальна губка, її герметично покривають плівкою та приєднують до VAC-апарату.

Швидке загоєння рани здійснюється шляхом її постійного очищення і стимуляції регенерації тканин. Рівномірна дія негативного тиску підсилює синтез сполучної тканини і білків в рані, зменшує набряк тканин, збільшує приплив крові, знижує рівень мікробів, підтримує оптимальну вологість рани. Активізація таких процесів дозволяє рані загоїтись за значно коротший термін.

📌Переваги VAC-терапії. Використання даного методу значно зменшить тривалість стаціонарного лікування і пацієнт зможе швидше повернутися до звичайного способу життя.