Лісівники просять закарпатців не палити суху траву, аби не загорівся ліс

4 роки ago admin 0
Весняні пали становлять загрозу для державного лісового фонду. У зв’язку із цим лісівники звертаються до закарпатців:
 
– Шановні краяни, жителі Тячівщини! Просимо не випалювати траву на сільськогосподарських угіддях, які примикають до лісових масивів. У суху погоду вогонь поширюється миттєво і може знищити здоровий ліс. Зупинити поширення пожежі у державному лісовому фонді – не тільки складно, але й затратно для держави, – відмічає директор Тячівського лісгоспу Наталія Катреняк.
 
У зоні ризику першочергового знищення лісовою пожежею – молодняки та посаджені лісові культури. Через суху траву, якої багато між ними, полум’я поширюється більш активно і швидко охоплює великі площі. А ще вогонь сильніше уражує дерева з молодою корою.
 
Окрім зелених насаджень, від весняних палів та лісових пожеж страждає фауна краю. Через випалювання трави та очерету згорають дикі тварини, місця їх проживання і розмноження, птахи (зокрема, куріпки), плазуни та гризуни, зайці. Від небезпеки не встигає втекти молодняк. Зайчата, маленькі козулі та кабани залишаються безпорадними перед стихією.
 
Безпечне поводження з вогнем під час перебування на природі – це ще один спосіб запобігти лісовій пожежі. Лісівники просять закарпатців проводити дозвілля у зонах, спеціально облаштованих для відпочинку, та дотримуватися Правил пожежної безпеки у лісах України.

Весняні пали становлять загрозу для державного лісового фонду. У зв’язку із цим лісівники звертаються до закарпатців:   – Шановні краяни, жителі Тячівщини! Просимо не випалювати траву […]