Попередження та своєчасне виявлення вірусу дозволить убезпечити від небажаних наслідків

4 роки ago admin 0

Ситуація з розповсюдженням коронавірусу 2019-nCoV наразі потребує особливої уваги, оскільки за оцінками ВООЗ ризики розповсюдження цього вірусу залишаються високими.
З метою попередження та здійснення відповідних профілактичних заходів на території Ужгородського району, сьогодні за участі голови районної ради Руслана Чорнака, заступника голови медичної комісії Андрія Кушнірука, голови райдержадміністрації Вячеслава Дворського, заступника голови РДА Христини Мацко, головного лікаря районної лікарні Олега Голуба проведено робочу нараду, де обговорювалися стан та основні заходи по запобіганню поширення коронавірусу на території Ужгородського району.
Як відомо, в Україні станом на сьогодні підтверджено одиниці випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Проте, беручи до уваги складність ситуації необхідно діяти на випередження.
Враховуючи близкість Ужгородського району до країн Європи, де хвороба прогресує, зволікати не має часу, тому необхідно реагувати та здійснювати відповідні заходи, оскільки поширення вірусної інфекції може коштувати життя людей.
За результатами проведеної наради прийнято спільне розпорядження голів районної ради та райдержадміністрації щодо запобігання поширення коронавірусу на території району. У свою чергу, Середнянському селищному та сільським головам необхідно:
– запровадити карантин в усіх закладах, розміщених на території сільської ради;
– заборонити проведення усіх масових заходів, скупчення людей;
– розглянути питання щодо закриття закладів громадського харчування;
– переглянути режим роботи громадського транспорту;
– розмістити у населених пунктах оголошення з висвітленням контактних телефонів сімейних лікарів;
– сприяти у роботі амбулаторій сімейного типу та ФАПів;
– направити усі ресурси на підготовку до боротьби з інфекцією.
Головним лікарям КНП «Ужгородська районна лікарня» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги:
– обмежити відвідування хворих у стаціонарних відділеннях закладах охорони здоров’я;
– ввести в закладах охорони здоров’я посилений протиепідемічний режим;
– забезпечити проведення заходів із дотримання санітарно-гігієнічних вимог та режиму вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції;
– для надання невідкладної допомоги забезпечити роботу сімейних лікарів у посиленому штатному режимі.
Крім того, за результатами обговорення питання щодо своєчасного запобігання вірусної інфекції в районі винайдено кошти для придбання 200 експрес-тестів на виявлення вірусу COVID-19.