Грип та простуди знову повертаються?

4 роки ago admin 0


Більше ніж на 8 відсотків зросла кількість захворювань на ГРІ та грип в області за минулий тиждень. Як повідомила обласний епідеміолог Вікторія Тимчик, до закладів охорони здоров'я з приводу респіраторних інфекцій звернулось 5291 особа. Відтак, показник захворюваності збільшися і становить 421,9 на 100 тисяч населення і нижче визначеного епідемічного рівня тільки на 2 %.


У порівняні з попереднім тижнем, приріст кількості захворілих реєструється в м.Мукачево, Виноградівському, Хустському, Іршавському, Рахівському та В.Березнянському районах.


Порогові рівні перевищені на 4 адміністративних територіях області, а саме в м.Мукачево, Виноградівському, Іршавському та Хустському районах.


Серед усіх захворілих діти до 17 років становлять 67,4% (3568 випадків), дорослі – 32,6% (1723 випадки). Більше 70% у структурі захворілих складають діти у Берегівському, Іршавському, Міжгірському та Виноградівському районах. Серед захворілих дітей найбільша кількість звернень спостерігається серед вікової групи 5-14 років (55,5% від усіх захворілих дітей).


Рівень госпіталізації становить 3,2%. Загалом по області отримало стаціонарну медичну допомогу 169 хворих, з них 77,5% становлять діти до 17 років. При дослідженні зразків матеріалу від хворих підтверджено циркуляцію вірусів грипу А, парагрипу та RS вірусу.


З метою попередження поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу серед дитячого населення області тривають протиепідемічні обмежувальні заходи у вигляді призупинення навчального процесу у 1 дошкільному закладі Ужгородського району. На інших адміністративних територіях області навчальний процес відновлено.


Моніторинг за гострими респіраторними вірусними захворюваннями та грипом, протиепідемічні та профілактичні заходи в області тривають.




 

    Подiбнi новини

    З початку року понад 50,5 тисяч закарпатців отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки»

    admin 6 років ago
    Минув рік з початку реалізації програми «Доступні ліки», і сьогодні можна впевнено сказати, що програма є успішною. Мета Урядової програми – збільшення прихильності хворих до лікування, зменшення ризиків виникнення  ускладнень протікання... Читати далi

    На Великоберезянщині відкрито новий пункт екстреної медичної допомоги

    admin 5 років ago
     Екстрена медична допомога стане більш доступною та оперативною для понад 6 400 горян Великоберезнянщини. Сьогодні в селі Костринська Розтока відкрито новий пункт екстреної медичної допомоги . Відтепер тут цілодобово... Читати далi

    Оперативна інформація щодо захворюваності на кір та ГРІ в Закарпатській області станом на 03.05.2019 р.

    admin 5 років ago
         Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик минулого тижня зареєстровано 60 випадків кору. Традиційно, серед захворілих переважають... Читати далi

    24 жовтня – Світовий день боротьби з поліомієлітом

    admin 4 роки ago
    Сьогодні Всесвітній день боротьби з поліомієлітом – хворобою, яку практично перемогли у світі завдяки вакцинації. В прес центрі Закарпатської ОДА  лікар-епідеміолог ДУ «Закарпатський обласний лабораторний Центр МОЗ України» Любов Данич,... Читати далi