Лісові розсадники Брустурянського лісомисливгоспу готуються до весняної посадки дерев шпилькових та твердолистяних порід

4 роки ago admin 0

Восени були заготовлені ялинові і ялицеві та кедрові шишки і насіння твердолистяних порід. З отриманого насіння лісівники вирощують молоді саджанці і сіянці. Лісівники зізнаються, робота ця досить трудомістка, але дуже важлива для майбутнього лісів краю, адже без насіння неможливо відновлення ділянок, які втратили ліс.

На території лісомисливгоспу в наявності 13 лісових розсадників. І тільки на території одного Кедринського розсадника понад 1,5 мільйони саджанців молодих дерев.

Асортимент лісових розсадників Брустурянського лісомисливгоспу нараховує понад 20 видів шпилькових та 34 види листяних деревних порід, крім того вирощуються 21 вид чагарникових порід. Це сіянці і саджанці ялиці, ялини, сосни, модрини, дуба, граба, клена, ясена, тополі, горобини, акації й кедра. Однак попри великий асортимент, основна увага приділяється вирощуванню головних лісоутворюючих та супутніх порід — ялини європейської, бука лісового, клена-явора та клена гостролистого, дуба звичайного та скельного, ясеня звичайного, ялиці білої, дуба червоного.

Адже з місцевих розсадників саджанці краще приживаються, оскільки кліматичні умови не змінюються, вони не травмуються при перевезенні. І ці саджанці скоро отримають нове місцезростання і будуть прикрашати школи, садочки, лікарні!

Лісівники Брустурянського лісомисливгоспу запрошують усіх охочих долучитися до посадки і відновити ліс разом із учнями шкільних лісництв та лісівниками!

Для реєстрації звертатися до головного лісничого ДП «Брустурянське ЛМГ» Бігун Михайло Миколайович (0673121016, 3-61-41)

brustyrjanske_dlmg@ukr.net

Восени були заготовлені ялинові і ялицеві та кедрові шишки і насіння твердолистяних порід. З отриманого насіння лісівники вирощують молоді саджанці і сіянці. Лісівники зізнаються, робота ця […]