Учасники «круглого столу» у Перечині вирішували проблеми тіньової зайнятості

4 роки ago admin 0

За круглим столом у залі Перечинської районної філії Закарпатської обласної служби зайнятості нещодавно зібралися представники районної влади, багатьох районних служб і найкрупніших суб’єктів господарювання Перечинщини. Участь у заході також взяли головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно -правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Юрій Клованич та Ілля Зеленський.

Серед інших присутні обговорили актуальні та болючі на сьогодні проблеми, пов’язані з тіньовою зайнятістю. Водночас посадовці Управління Держпраці детально розповіли про останні зміни в законодавстві про працю, зокрема в частині здійснення інспекційної діяльності, повідомили про штрафні санкції, передбачені за недотримання законодавчих вимог. При цьому наголошувалося, що штрафування роботодавців – це не завдання інспекторів праці, кінцевим результатом інспекційної діяльності має бути легалізація зайнятості населення.

Принагідно Ілля Зеленський звернув увагу учасників зібрання і на те, що в області фахівці Управління Держпраці проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями та їхніми найманими працівниками з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території області.