Координаційна рада з питань внутрішньо переміщених осіб, виділення коштів з резервного фонду бюджету – рішення виконкому міськради

1 рік ago admin 0
Координаційна рада з питань внутрішньо переміщених осіб, виділення коштів з резервного фонду бюджету – рішення виконкому міськради

Члени виконавчого комітету Ужгородської міськради сьогодні, 14 грудня, на черговому засіданні підтримали утворення Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у місті Ужгород.

Затвердили положення, відповідно до якого ця координаційна рада є тимчасовим консультативно-дорадчим органом при виконкомі Ужгородської міської ради, утвореним для вирішення питань, пов’язаних із забезпеченням та захистом прав внутрішньо переміщених осіб, інтеграцією внутрішньо переміщених осіб у територіальну громаду Ужгорода.

Координаційна рада сприятиме забезпеченню та захисту прав ВПО на території Ужгорода, співпраці Ужгородської міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб, представників громадських організацій та їх об’єднань, міжнародних та наукових організацій та установ, засобів масової інформації, інших інститутів громадянського суспільства з питань забезпечення та захисту прав ВПО з метою інтеграції в територіальну громаду міста Ужгорода.

Підтримали члени виконкому і зміни до рішення виконкому «Про виділення коштів з резервного фонду бюджету Ужгородської міської територіальної громади у 2022 році».

Управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення визначили головним розпорядником коштів з резервного фонду бюджету міста для реалізації проєктів загальним обсягом понад 6 млн 984 тис. грн.

Зокрема, в Центральній міській клінічній лікарні на вул. Олександра Грибоєдова, 20 на:

– капітальний ремонт приміщень будівлі В з влаштуванням ангіографічної системи у сумі 4 млн грн;

– реконструкцію системи постачання лікувального кисню в сумі 2,5 млн грн.

А також на поточний ремонт цокольного приміщення під укриття будівлі на вул. Івана Сільвая, 17 – в сумі 484 тис. грн.

Також члени виконкому підтримали, зокрема, і проєкти рішень про звернення до суду щодо призначення опікуна, про затвердження лімітів споживання енергоносіїв на 2023 рік, про видачу дубліката свідоцтва про право власності на нерухоме майно.

У наданні дозволів на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою члени виконкому відмовили – у зв’язку із прийнятим мораторієм на такі роботи у місті у зимовий період.