Рекреаційний пункт «Криниченька» готовий до зустрічі маленьких гостей

4 роки ago admin 0

Відтворення, охорона та захист лісів є пріоритетним напрямком роботи лісівників Довжанського лісомисливського господарства. Однак для душі, лісівники працюють у напрямку рекреації, а саме спорудження нових та оновлення існуючих рекреаційних пунктів у зелених масивах лісфонду.

Відпочинок у лісі повинен бути безпечним, зручним та затишним. Зазвичай рекреаційні пункти розміщуються в найбільш відвідуваних місцевими жителями ділянках лісу, Так, на території Довжанського лісництва знаходиться рекреаційний пункт «Криниченька», який прекрасно підходить для відпочинку місцевому населенню та гостям району. Створюючи цю зону відпочинку, лісівники продумали всі дрібниці. Тож тут зведені альтанки, дерев’яні накриття, столи зі зручними лавками. Камінні мангали та спеціально облаштовані місця для розведення вогню. А найбільшою окрасою є озерце, в якому можна половити рибку.

Обладнані території для стоянки авто та розчищені під’їзні дороги сприяють тому, що відпочиваючим не доводиться дбати про розміщення транспорту. Крім того, в рекреаційному пункті «Криниченька» можна відпочити разом з сім’єю, тут є розваги для дітей: дитячий майданчик – гойдалки, пісочниці, драбинки, гірки, які вже стали улюбленим місцем дітлахів.

При облаштуванні рекреаційного пункту, мабуть, найболючіше для лісівників – це засмічення зелених масивів. Тож працівники лісництва обладнали в зонах для відпочинку спеціальні місця для викиду сміття. Засмічення лісів – це лихо та шкода для довкілля. Тому лісівники ДП «Довжанське ЛМГ» закликають усіх, хто перебуває в лісі та місцях відпочинку не залишати там сміття. А ще – з розумінням ставитися до праці інших і не пошкоджувати архітектурні форми в облаштованих місцях для відпочинку. Адже на їх будівництво, постійну підтримку чистоти й порядку йдуть чималі кошти. Потрібно пам’ятати, що кожен з нас йде в ліс не останній раз, тож варто поводитися так, аби наступне відвідування було приємним та затишним.

А досить важливою перевагою для громадян є те, що весь цей комфорт лісівники пропонують за символічну плату. Як кажуть, час, проведений у лісі, – це затишок і спокій, миті без турбот і міської суєти. Сьогодні ліси служать людині місцем, де можна розслабитися, відпочити і вдихнути ковток свіжого повітря Тож рекреаційний пункт «Криниченька» потрібно обов’язково відвідувати разом з сім’єю і добре провести час. Лісівники все ж таки сподіваються на свідомість людей і вкотре просять відвідувачів рекреаційних пунктів поважати їхню працю. Бо ж і прийти сюди, очевидно, захочеться іще не раз.

Відтворення, охорона та захист лісів є пріоритетним напрямком роботи лісівників Довжанського лісомисливського господарства. Однак для душі, лісівники працюють у напрямку рекреації, а саме спорудження нових та […]