В Ужгородській міській раді напрацьовують програму навчання плаванню і розвитку водних видів спорту на 2019-20 роки

6 років ago admin 0

В Ужгородській міській раді сьогодні відбулася нарада тренерів, представників клубів, ДЮСШ №1, Закарпатської обласної федерації водних видів спорту, яку провів заступник міського голови Олександр Білак.

«Як і було домовлено на зустрічі у січні цього року, ми розробили проект програми навчання плаванню дітей і розвитку водних видів спорту в Ужгороді на 2019-2021 роки. До речі, суттєво збільшивши при цьому фінансування. Хочемо, щоб ви ознайомилися з пунктами програми, надали свої пропозиції – що потрібно додати, змінити або ваше бачення цієї програми. Програму плануємо затвердити у вересні», – звернувся Олександр Павлович до учасників наради.

Діюча програма закінчується цього року, тому з початку року працювали над новою. Основними завданнями програми на 2019-2021 роки є відновлення системи початкового навчання, розвиток дитячо-юнацького та оздоровчого плавання, реабілітація, покращення матеріально-технічної бази та кадрового забезпечення. У проекті програми йдеться про прогнозне фінансування водних видів спорту в Ужгороді: на 2019 рік – 600 тисяч гривень, на 2020 рік – 800 тисяч гривень, на 2021 рік – 1 мільйон гривень.

Роберт Левицький, голова Закарпатської обласної федерації водних видів спорту, відзначив: «Хочу подякувати, що до нас дослухалися, бачимо, що враховані наші потреби у проекті та буде збільшено фінансування. Це позитив».

Також на нараді обговорювали, як в Ужгороді покращити умови для тренувань та залучити якомога більше дітей до занять водними видами спорту, питання інфраструктури для занять, адже єдиний басейн – у Класичній гімназії – наразі проходить реконструкцію.

1 of 10