На нараді з представниками ОМС обговорили подальші кроки спільної роботи з легалізації праці

4 роки ago admin 0

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області відбулася робоча нарада з інспекторами праці органів місцевого самоврядування, яку провів перший заступник начальника Управління Держпраці Василь Грицик. Учасники зібрання, серед яких представники Ужгородської, Мукачівської, Іршавської міських рад та Полянської сільради, підсумували результати першого і другого етапу спільної роботи, що проводиться в області з метою легалізації найманої праці, та обговорили  наступні кроки у рамках реалізації третього етапу.

Зокрема, йшлося про посилення діяльності у цьому напрямі. Під час наради присутні окремо зупинилися на змінах, внесених до Кодексу законів про працю України та до Порядку здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Насамперед обговорили усі проблемні питання, які нерідко виникають у ході проведення інспекційних відвідувань відповідно до змін, внесених до нормативних документів.

Як наголосив Василь Грицик, за новим Порядком інспектування суб’єктів господарської діяльності проводитимуться винятково з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Дослідження інших питань, які належать до компетенції інспекторів праці органів місцевого самоврядування, а саме: дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та дотримання строків виплати заробітної плати, повинні розглядатися з чітким дотриманням положень Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

На завершення представники ОМС отримали відповіді на питання, що виникають у процесі реалізації покладених  на них повноважень.