Спільні зусилля на подолання незадекларованої праці (+ відео)

4 роки ago admin 0

На Закарпатті жодна крамниця, пункт вуличної торгівлі, практично усі заклади харчування, відпочинку, готелі, сервісні установи не залишаються поза увагою держінспекторів Управління Держпраці в області, адже у нашому краї продовжується проведення масової агітаційно-профілактичної роботи.

Вказані інформаційні відвідування мають на меті сприяти підвищенню відповідальності роботодавців за невиконання норм законодавства про працю. Краяни по-різному сприймають такі несподівані візити представників контролюючого органу. Дехто з порозумінням ставиться до роботи держінспекторів, визнаючи складність ситуації, що сформувалася у державі з незадекларованою працею. Але реакція окремих громадяни, на жаль, є відверто ворожою.

Суб’єктам господарювання нагадують, що до 1 лютого вони мають ще можливість добровільно оформити всіх працівників відповідно до чинного законодавства. З початку цього року за використання неоформленої найманої праці розмір фінансової санкції збільшено і становить понад 141 тисячу гривень за кожного неофіційно працюючого.