Звернення голови РДА з нагоди Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі

5 років ago admin 0

Дорогі земляки !

Вітаю вас з 74-ю річницею Перемоги над нацизмом у Європі, Днем пам’яті та примирення !

74 роки відділяють нас від історичного травня 1945-го, коли закінчилася одна з найжорстокіших воєн в історії людства, яка забрала мільйони життів, знищила сотні тисяч сіл і міст, понівечила землю.

В ці дні весь світ відзначає цю радісну подію, адже Друга світова війна пройшла чорним смерчем  майже по всіх континентах планети, несучи за собою смерть та горе.

У боротьбі з нацизмом українці стали до зброї в лавах Радянської Армії, в загонах Української Повстанської Армії, у збройних силах країн Антигітлерівської коаліції.

В День пам’яті та примирення ми мусимо відкинути всі ідеологічні нашарування, які протягом багатьох років роз’єднували наше суспільство, маємо подивитись об’єктивно на перебіг історичних подій та усвідомити, що попри різні політичні погляди учасників тих буремних років об’єднувала одна мета – визволення рідної землі від ворога.  Цієї шляхетної мети досягнуто завдяки героїзму та мужності бійців збройних сил, учасників партизанського та національно-визвольного рухів, а також трудівників тилу.

Низько схиляємо голови і віддаємо шану кожному Українському героєві, що в час воєнного лихоліття боровся за визволення рідної землі від тоталітарних загарбників. Пам’ять про кожного воїна, кожну жертву і кожного рятівника України є і буде для нашого народу вічною і нероздільною.

Шановні ветерани !

Низький  уклін за Ваш подвиг, за порятунок людства від чуми нацизму. Ви завжди будете для нас взірцем патріотизму та самопожертви.

Дорогі захисники Вітчизни !

Бажаю Вам і Вашим рідним міцного здоров’я, добра і благополуччя !

Вірю, що День пам’яті та примирення і День Перемоги слугуватимуть гуртуванню та єднанню української нації у боротьбі з агресором, який зазіхає на нашу землю і нашу незалежність та додасть усім нам наснаги, мудрості, наполегливості на шляху до миру і кращого майбутнього, адже сила духу наших українських воїнів, підсилена героїчними прикладами звитяги борців за незалежність нашої держави.

З повагою, голова районної державної адміністрації

Валентина РОГОВА

Дорогі земляки ! Вітаю вас з 74-ю річницею Перемоги над нацизмом у Європі, Днем пам’яті та примирення ! 74 роки …