На спільній нараді в Управлінні Держпраці визначали ефективні шляхи виходу економіки «з тіні»

4 роки ago admin 0

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області відбулася спільна нарада за участі керівників державних установ краю – соціальних партнерів, зокрема Управління Держпраці (Богдан, Дорош, Василь Грицик, Віктор Штерн), ГУ ДПС (Іван Копча), Закарпатського обласного центру зайнятості (Юрій Фущич), ГУ Держпродспоживслужби (Світлана Голінка), ПФУ в Закарпатській області (Наталія Кіш), Закарпатської обласної ради профспілок (Василь Захарець).

Учасники заходу зібрались, щоб скоординувати спільні дії, спрямовані на виконання доручення Прем’єр – міністра України про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

Питанням номер один, яке розглядалося під час наради, було проведення із суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування, інформаційно-роз’яснювальної роботи стосовно неприпустимості допуску до роботи  працівників без оформлення трудових відносин.

Представники Управління Держпраці поділилися власним досвідом щодо налагодження такої профілактичної діяльності та зупинилися практичних моментах.

На завершення сторони визначили шляхи своєї подальшої співпраці і обговорили проект плану спільних заходів з метою легалізації трудових відносин в області.