Лісівники Міжгірського лісгоспу посилено охороняють шпилькові

4 роки ago admin 0

В зимовий період хвойні лісові насадження потребують підвищеної уваги. Тому з метою посилення контролю за збереженням лісів від незаконних рубок, в державному підприємстві «Міжгірське лісове господарство» розроблено комплекс заходів з охорони хвойних насаджень у передноворічний період.

Кожного року державній лісовій охороні вистачає клопоту з любителями легкої наживи. Тому силами працівників лісової охорони підприємства для попередження випадків незаконної вирубки новорічних дерев організовано постійне патрулювання біля хвойних лісових культур. У разі виявлення порушення на порушників складається протокол та матеріали передаються до правоохоронних органів.

В будь-якому разі лісопорушник буде змушений виплатити штраф та шкоду завдану державі. Тим більше, що в передноворічний період сума штрафів за незаконну порубку хвойних насаджень (віком до 41 року) збільшується втричі. Тому рахуйте самі, в яку суму може обійтися «безкоштовна» лісова ялинка.

Новорічні ялинки, що реалізуються державними лісогосподарськими підприємствами вирощуються на спеціально організованих плантаціях новорічних ялин, призначених для вирубки та реалізації. Вирубка дерев зі спеціальних плантацій не завдає шкоди для довкілля. На відміну від тих випадків, коли громадяни самотужки рубають хвойні насадження державного лісового фонду, тим самим завдаючи непоправні збитки екологічному стану навколишнього середовища.

Прес-служба ДП «Міжгірське ЛГ»

В зимовий період хвойні лісові насадження потребують підвищеної уваги. Тому з метою посилення контролю за збереженням лісів від незаконних рубок, в державному підприємстві «Міжгірське лісове господарство» […]