З власниками та працівниками АЗС Іршавщини і Мукачівщини провели роз’яснювальну роботу

4 роки ago admin 0

На виконання відповідного доручення Прем’єр-міністра України щодо припинення діяльності незаконно створених автозаправних станцій, фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області проводять широку інформаційно-роз’яснювальну роботу серед власників та працівників АЗС. Основною метою цих заходів є не допущення випадків нелегального функціонування вказаних суб’єктів господарювання або експлуатації ними обладнання підвищеної небезпеки без належних дозволів.

Так, днями головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Іван Хланта провів зустрічі з керівництвом, адміністрацією та працівниками АЗС у райцентрах і багатьох населених пунктах Іршавського та Мукачівського районів (зокрема, у Клячанові, Сільці, Довгому, Великих Лучках).

Посадовець нагадав, що обладнання, яке експлуатується на об’єктах підвищеної небезпеки, має проходити передбачені законом регламентні перевірки на предмет безпечної та надійної роботи.

Водночас Іван Хланта поінформував роботодавців про відповідальність, передбачену у разі використання незадекларованої праці та нагадав найманим працівникам, що легальне працевлаштування – це гарантія захисту їх трудових прав.