Базове лісовпорядкування в закарпатських лісгоспах – фундамент якісного господарювання на майбутні 10 років

4 роки ago admin 0
Сьогодні, 20 грудня, під головуванням першого заступника начальника-головного лісничого Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Коцура відбулась виробничо-технічна лісовпорядна нарада.
 
Під час засідання учасники наради обговорили питання підготовки лісогосподарських підприємств, підпорядкованих Закарпатському ОУЛМГ до проведення базового лісовпорядкування 2020 році та розгляд проведення аерофотозйомок. Участь у нараді взяли представники ДП ВО «Укрдержліспроект», управління Держгеокадастру Закарпатської ОДА, працівники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та головні лісничі лісогосподарських підприємств й Товариства з обмеженою відповідальністю «Аналітика».
 
Лісовпорядкування – це комплекс заходів з організації і ведення лісового господарства, спрямованих на отримання характеристики лісового фонду і забезпечення невиснажливого використання лісових ресурсів, їх відтворення та підвищення продуктивності лісів. Проводиться лісовпорядкування спеціалізованою державною службою відповідно до галузевої інструктивно-нормативної бази.
 
Під час наради було обговорено перспективний план проведення лісокультурних, лісогосподарських, лісозахисних та профілактичних заходів у лісових насадженнях вищезазначених підприємств на наступні 10 років. Дані польові роботи мають активізувати всі зміни, які відбулися на території лісового фонду підприємств протягом останніх 10 років та запроєктувати лісогосподарські зміни на наступне десятиріччя. Отож, проведення базового лісовпорядкування охопить всі лісгоспи та лісництва підприємства та за отриманими результатами, відповідно до стану лісових насаджень на поточний момент, будуть внесені корективи в матеріали базового лісовпорядкування.
 
Кінцевою складовою таких лісовпорядних робіт є виготовлення планово-картографічних матеріалів та після всіх необхідних уточнень в польових умовах, лісовпорядна експедиція розробить основні положення організації і ведення лісового господарства. За отриманими проєктами організації і розвитку лісового господарства та картографічними матеріалами підприємство буде вести лісогосподарську діяльність впродовж наступного десятиріччя.
 
Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ

Сьогодні, 20 грудня, під головуванням першого заступника начальника-головного лісничого Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Коцура відбулась виробничо-технічна лісовпорядна нарада.   Під час засідання […]