Закарпатські лісівники проводять рейд по охороні новорічних ялинок (ВІДЕО)

4 роки ago admin 0

Новорічно-різдвяні свята уже не за горами, а це означає що лісова охорона держлісгоспів перейшла у активну фазу патрулювання шпилькових насаджень. Зокрема у Рахівському держлісгоспі кожного дня лісова охорона автомобілями проїжджає як лісфонд так й плантації новорічних ялинок.

У лісфонді Рахівського лісодослідного господарства за останні роки побудована щільна сітка лісових автомобільних доріг. Саме вони дають змогу лісовій охороні швидко прибути до потрібного місця. На в’їзді у лісфонд розташований спеціальний пункт пропуску, де черговий перевіряє всіх хто хоче потрапити у ліс.

Важливу допомогу у виявленні порушників відіграють камери відеонагляду, які розташовані біля КПП. Крім чергових, картинка також виведена у держлісгоспі. Працюють камери цілодобово, а у темний період часу функціонує нічний режим. Слід зауважити, лісівники щорічно проводять профілактичні заходи із населенням на тему протидії незаконно зрубаних ялинок. Це дає певні результати, цього року на території Рахівського держлісгоспу поки не зафіксовано жодного випадку незаконно зрубаних новорічних ялинок.

Новорічно-різдвяні свята уже не за горами, а це означає що лісова охорона держлісгоспів перейшла у активну фазу патрулювання шпилькових насаджень. Зокрема у Рахівському держлісгоспі кожного дня […]