В області стартував дводенний навчальний тренінг для працівників лісової галузі

4 роки ago admin 0

Протягом двох днів 16-17 грудня на Закарпатті проводитиметься навчальний тренінг «Основи  та практика керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств-підрядників у лісовій галузі» (відповідно до вимог ISO 45001:2018). Захід проводиться з метою надання практичних знань і розуміння основних підходів в розробці та впровадженні систем управління гігієни і безпеки праці на основі керування ризиками приватними суб’єктами господарювання, що надають послуги з лісництва.

Сьогодні на базі готельного комплексу «Золота Гора» у селі Барвінок Ужгородського району відбулася урочиста церемонія  відкриття тренінгу, в якій взяли участь начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош, начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга та головний спеціаліст Відділу використання лісових ресурсів Держлісагентства України Андрій Мусійовський, головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук.

У своєму вітальному слові очільник Управління Держпраці коротко охарактеризував основні функції та повноваження очолюваної ним установи, зупинився на порядку проведення перевірок, нагадав про відповідальність, передбачену за допущення суб’єктами господарювання порушень вимог чинного законодавства з питань охорони праці. Водночас, керуючись практичним досвідом, Богдан Дорош на реальних прикладах пояснив основні причини виникнення нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, що виникають на підприємствах лісової галузі, та розповів про труднощі, з якими стикаються посадовці Управління під час розслідування таких випадків.

Загалом  програма проведення тренінгу передбачає вивчення таких питань, як

  • чинна СУОПтаР у лісовому господарстві: вимоги та шляхи удосконалення;
  • керування ризиками небезпек в СУГіБП на робочому місці лісової галузі;
  • нещасні випадки та страхування працівників;
  • надання домедичної допомоги потерпілим під час виконання робіт у лісовій галузі;
  • основи формування ризикоорієнтованого мислення та процесу керування ризиками небезпек в СУГІБП для підприємств-підрядників у лісовій галузі тощо.

За підсумками проведеного тренінгу, який розроблений на основі вимог державної концепції реформування охорони праці на підприємствах України, Європейських директив, міжнародних стандартів та практичного досвіду, його учасники отримають відповідні сертифікати.