Обіцяне в реальне

4 роки ago admin 0

Впродовж десятиріччя в Лінцях ніяк не могли вирішити одну із найактуальніших проблем – забезпечити підростаюче покоління місцями у дошкільному навчальному закладі. Річ у тім, що приміщеню, де був розміщений дитячий садок, більше 100 років. Вкладати кошти у його ремонт не було сенсу, оскільки від того кількість місць все одно б не збільшилася. За допомогою до голови районної ради Руслана Чорнака у сприянні щодо вирішення цієї проблеми неодноразово зверталися молоді матусі. Мовляв, через відсутність місць у ДНЗ їм нікуди дівати малечу. Тоді керівництво райради одразу взялися за вирішення цієї проблеми і пообіцяли її вирішити.
Найоптимальніший варіант вирішити питання – це розмістити дошкільний навчальний заклад у Лінцівській загальноосвітній школі, оскільки тут наявні вільні приміщення, які можна переобладнати під дошкільний навчальний заклад. Для того, аби здійснити такий процес, депутати райради прийняли рішення щодо реорганізації Лінцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ужгородської районної ради шляхом злиття з Лінцівським дошкільним навчальним закладом Киблярівської сільської ради, утворивши при цьому Лінцівський ліцей Ужгородської районної ради. Тож відтепер дошкільний навчальний заклад знаходитиметься у приміщенні школи.
4 грудня голова районної ради Руслан Чорнак разом з депутатами райради Йосифом Боднаром, Андрієм Кушніруком та Віктором Шелельо, а також керуючим справами виконавчого апарату ради Юрієм Фрінцком проінспектували хід проведення ремонтних робіт приміщення садочку.
У розмові з керівником підрядної організації керівники району наголосили, що ремонт здійснюється для закладу дошкільнят, тому варто докласти максимум зусиль, щоб діточки навчалися в комфортних умовах.
«Дякую депутатському корпусу, який підтримав рішення про реоганізацію школи та щодо виділення понад двох мільйонів гривень на облаштування в ній садочку. Навіть незважаючи на коментарі окремих песимістів, сучасному садочку у Лінцях – бути!» – зазначив очільник районної ради Руслан Чорнак.
Невдовзі, а саме після проведення капітальних ремонтів приміщень лінцівська малеча, нарешті, зможе безперешкодно відвідувати новий, відремонтований, сучасний садок.