Прожовження дружніх стосунків – мета приїзду польських колег

5 років ago admin 0

Ужгородщина вже декілька років підтримує дружні стосунки з польськими колегами Ярославського повіту, Польща. На часі – Жешувський повіт. Представники влади Ярославського повіту та Ужгородщини намагаються підтримувати співпрацю, щороку обмінюючись досвідом.
От і тепер візит польських колег мав на меті продовження дружніх стосунків, поглиблення співпраці в різних галузях. Тож 29 січня делегація в складі старости Ярославського повіту Тадеуша Крзана, старости Жешувського повіту Юзефа Йодловського, старости Бещадського повіту Марека Андруха, голови села Філянка (Словаччина) Міро Лешка, керівника Асоціації «Єврорегіон-Карпати-Польща» Давіда Лясека відвідала Ужгородський район. Зустрічав гостей керівник районної ради Руслан Чорнак. 
Дружня зустріч за круглим столом представників влади Польщі, Словаччини та Ужгородщини відбулася в конференц-залі Ужгородської районної ради. Тут сторони ділилися враженнями, вели мову про налагодження подальшої активної співпраці в різних галузях та поглиблення дружніх взаємовідносин.
Відкрив зустріч голова районної ради, який привітав гостей, щиро подякував гостям за візит та підтримку.
Відтак, Давід Лясек презентував учасникам зустрічі Стратегію Нового Відкриття «Карпати – спільний суспільно-економічний простір на порозі нових викликів», у якій основна увага приділена пріоритетам та ініціативі розвитку Єврорегіону.
У конференції також приймали участь голова ГО «Єврорегіон-Карпати Закарпаття», професор Володимир Химинець, декан факультету міжнародних відносин УжНУ Микола Палінчак, керівник комунального підприємства «Ужгородське районне агентство розвитку» Рената Манайло-Приходько, керуючий справами виконавчого апарату райради Юрій Фрінцко, депутати районної ради Андрій Кушнірук та Віктор Шелельо та інші. 
На завершення польські гості висловили свої враження та сподівання щодо подальшої співпраці, та повідомили про найближчі плани на майбутнє. 
Очільник району Руслан Чорнак, у свою чергу, подякував гостям за візит та наголосив на важливості дружніх взаємин із Польщею, оскільки – це крок на шляху до впровадження реформ.