В Ужгороді у рамках проведення спільного рейду перевіряли безпеку пасажирських перевезень

4 роки ago admin 0

Сьогодні в Ужгороді за участі представників Управління Держпраці у Закарпатській області,  Управління Укртрансбезпеки та Нацполіції краю проходила спільна рейдова перевірка автомобільних пасажирських перевізників.

 

За словами головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Маріанни Гукс, під час рейду посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області особливу увагу приділяли дослідженню таких питань, як належне оформлення трудових відносин з водіями, оформлення дозвільних документів, наявність та якість проведення перед рейсових медоглядів і технічних оглядів транспортних засобів, дотримання вимог Положення про робочий час та час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів.

Більшість перевізників, виявилися в основному фізичними особами-підприємцями, в одному випадку водій мав укладений трудовий договір – тобто усі були легально працевлаштовані. 

Правда, деякі автобуси у період проведення заходу чомусь простоювали. Складалося враження, що водії вичікують і не ризикують «виходити на лінію», що наштовхує зробити певні висновки.

У розмові з автоперевізниками учасники рейду також наголошували на необхідності здійснення контролю за дотриманням належного технічного стану транспортних засобів перед виїздом на лінію, неухильного додержання вимог особистої безпеки під час роботи водіїв та кондукторів на маршрутах. Подібні рейдові перевірки триватимуть і надалі.