Митропололит Онуфрій прибув на Срібну землю

4 роки ago admin 0

Сьогодні, 26 листопада, Блеженнішого Онуфрія, Митропололита Київського і всієї України зустрічали у м. Хуст представники влади та духовенства. Прибув владика на святкування 25-річчя з дня заснування Хустської єпархії УПЦ МП та очолив Святкову Божественну літургію у Кирило-Мефодіївському кафедральному соборі.

У місті над Тисою велична подія для всіх вірників української
православної церкви – Хустській єпархії – 25! Так, святкування єпархіального
ювілею розпочалося у Кирило-Мефодіївському кафедральному соборі ще вчора, 25
листопада, з урочистого вечірнього богослужіння, яке очолив владика Марк,
Митрополит Хустський та Виноградівський. А нині на Срібну землю в Хуст прибув Блеженніший
Онуфрій, Митропололит Київський і всієї України, предстоятель УПЦ МП та очолив Святкову
Божественну літургію. Його Високопреосвященство зустрів з короваєм Хустський
міський голова Володимир Кащук.

«Ваше Блаженство, радий вітати Вас на Срібній землі, зокрема у нашому м. Хуст, з нагоди величної події для всіх нас і всієї Української Православної Церкви. Від імені хустян і від себе особисто прийміть ці щиросердечні вітання та дозвольте сьогодні приєднатися до Вашої молитви і попросити милосердного Господа, щоб Він дарував Вашому Високопреосвященству ще більше сил, наснаги та мудрості нести архіпастирський хрест. Бажаю Вам здоров’я  і духовної кріпості, благодаті Божої і довголіття, душевного спокою та успіхів у всіх задумах та справах на благо й утвердження Православної Церкви України! Нехай Господь допомагає Вам служити Йому словом правди на многії і благії літа!», – звернувся до владики міський голова.

До слова, у переддень свята духовні отці освятили розпис Кирило-Мефодіївського кафедрального собору та хрест біля храму.

Прес-служба Хустської міської ради