Лісівники Закарпаття показали, як перевірити легальність рубок (ФОТО,ВІДЕО)

4 роки ago admin 0
Тримаючи у руках смартфон, відтепер кожен турист, журналіст або представник громадськості має змогу перевірити на території області законність проведення заготівлі деревини. “Ліс у смартфоні” – саме так назвали ноу-хау, яке було впроваджено Держлісагентством, як пілотний проект електронного реєстру заготівлі деревини і реєстру лісорубних квитків та сьогодні охопило вже 10 областей, включаючи й Закарпатську.
Для того аби перевірити чи дійсно програма працює, виїжджаємо безпосередньо на ділянку, де проводилась рубка догляду. Тут на території Анталовецького лісництва Ужгородського держлісгоспу лісничий наочно показує як працюють лісівники та чому потрібен такий вид рубки. Всі дані у електронний варіант вносяться спеціалістами Лісогосподарського інноваційно-аналітичного центру.
Зі слів лісівників, програма дозволить зменшити кількість необгрунтованих заяв щодо проведення тієї чи іншої рубки деревини, адже інноваційна програма “Ліс у смартфоні” миттєво покаже чи дійсно вона законна і чи є відповідальні дозвільні документи. Однак для нашої області, впровадження пілотного проекту зіштовхується із певними труднощами. Також під час тестування програми, лісівники помітили, що вона показує тільки квартали та виділи, однак не ділянки з яких й складаються виділи. А у лісогосподарській діяльності, рубка проводиться точно на певній ділянці не пересікаючись з іншою. Однак це пілотний проект, й лісівники мають надію що дані недоліки будуть усунуті найближчим часом.

Тримаючи у руках смартфон, відтепер кожен турист, журналіст або представник громадськості має змогу перевірити на території області законність проведення заготівлі деревини. “Ліс у смартфоні” – саме […]