В Ужгороді розпочалися «Чеські дні на Закарпатті»

6 років ago admin 0
????????????????????????????????????

Урочисте відкриття фестивалю відбулося сьогодні на площі Народній. Ужгородців та гостей міста привітали голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, Надзвичайний і Повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Павел Пешек, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, гетьман Устецького краю Олдржіх Бубенічек. На святі присутній і Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Mірослав Мойжіта, Почесний консул Чеської Республіки в Ужгороді Отто Ковчар, інші поважні гості.

На фестивалі, який триватиме включно до неділі, представлено продукцію чеських компаній, котрі хочуть співпрацювати з бізнесменами нашого краю. Гостям свята пропонують ознайомитися з чеською культурою, скуштувати національну їжу та продегустувати чеське пиво. За словами організаторів – Чеського Дому Регіонів в Ужгороді, такий фестиваль проводитиметься лише в трьох містах світу — Брюсселі, Празі та Ужгороді.

Наймолодших гостей розважають аніматори, святкового настрою всім присутнім додають карикатуристи, актори на ходулях, чеські музиканти, співаки.

Нагадаємо, Дні Чеської Республіки на Закарпатті присвячені 100-річчю від дня утворення Чехословаччини, у складі якої перебувало й Закарпаття. З такої нагоди Чеський Дім Регіонів у місті Ужгороді та в співпраці з Устецьким, Плзеньским та Закарпатським краями організували цей фестиваль.

1 of 39