Фізичній особі-підприємцю доведеться сплатити штраф за «нелегальне» працевлаштування продавчині

4 роки ago admin 0

За результатами проведеної посадовцями Головного управління ДПС у Закарпатській області фактичної перевірки з питань додержання суб’єктами господарювання вимог, встановлених законодавством України, які є обов’язковими до виконання при здійсненні оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами і пальним, одного з господарюючих суб’єктів Іршавщини, був виявлений факт допущення до роботи місцевої жительки без оформлення з нею трудових відносин.

Згідно з актом про результати цієї перевірки, жінка здійснювала реалізацію продуктів харчування, тобто виконувала обов’язки продавця у сільській крамниці без оформлення трудового договору та відповідного повідомлення територіального органу ДПС про прийняття її на роботу.

На розгляд справи призначеної в Управлінні підприємець не надав документальних доказів, які б спростували факт встановлених податківцями порушень трудового законодавства. Тому за результатами розгляду винесено постанову про накладення на порушника законодавства про працю штрафу у розмірі сто двадцять п’ять тисяч сто дев’яносто  гривень.