7️⃣ причин, чому варто відпочивати у лісі 🌳

5 років ago admin 0

🌿Відновлюється психічне здоров’я

Ліс, озера чи будь-яка природня ділянка має змогу відновлювати психологічну енергію та надає почуття благополуччя. Також покращується й короткотермінова пам’ять людини.

🌿Збільшується креативність

Екологічні зони дозволяють мозку людини відновлюватись і відпочивати після щоденних гаджетів та робочих графіків. Людина може краще думати і мріяти, що підвищує креативність.

🌿Люди стають щасливішими

Так, саме щасливішими. У людей в лісах та парках значно зменшується тривожність та поганий настрій, натомість – покращується самооцінка і людина почуває себе щасливішою та енергійнішою.

🌿Покращується імунітет

Будь-яке зелене середовище може покращити імунітет та допомагає боротися з кашлем, застудою та грипом.

🌿Покращується здоров’я ніг та серця

Варто знати, що ходьба на біговій доріжці спалює стільки ж калорій, скільки прогулянка у лісі на таку ж відстань. Чим активніші люди на прогулянках, тим краще їхнє здоров’я в будні дні.

🌿Знижується стрес

Заняття в лісі чи піші прогулянки мають неабияку силу зменшувати кров’яний тиск і рівень гормону стресу кортизолу, а також адреналіну, які в наслідку допомагають заспокоїтись. Не рідко люди користуються послугами “лісової терапії”, щоб розслабитись та оздоровитись.

🌿Зір стає кращим

Як зазначають експерти, люди, які більше часу проводять на природі, менше ризикують розвитком короткозорістю. Спостерігання за природою значно підвищує наші шанси мати хороший зір.

🌿Відновлюється психічне здоров’я Ліс, озера чи будь-яка природня ділянка має змогу відновлювати психологічну енергію та надає почуття благополуччя. Також покращується й короткотермінова пам’ять людини. 🌿Збільшується креативність […]