ПІДТРИМКА МАЛИХ ТА СЕРЕДНІХ ГОСПОДАРСТВ

4 роки ago admin 0

Підтримку малих та середніх фермерських господарств на Закарпатті та промоцію локальної крафтової продукції сьогодні обговорювали під час зустрічі із заступником координатора програм розвитку Продовольчої та сільськогосподарської організації

Об’єднаних націй в Україні Михайлом Малковим заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна та представники департаментів агропромислового комплексу, економічного розвитку і торгівлі та управління туризму і курортів ОДА. Також в обговоренні можливості реалізації спільних проєктів для підтримки локальних виробників крафтової продукції взяв участь завідувач відділу досліджень західного регіону Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Химинець.

Як зазначила Ольга Травіна, у перспективі процесу децентралізації в області буде створено 64 громади. Кожна з них має свої унікальні особливості та, зокрема, продукцію. Тому у перспективі — розробка та створення 64 гастрономічних кошиків з унікальними продовольчими товарами, виробами предметів побуту, одягу та взуття, прикрас та аксесуарів, сувенірів, іграшок тощо.

У ході зустрічі визначили напрямки, в яких може відбуватися співпраця та розробка механізму допомоги місцевим виробникам знайти нові ринки збуту власного продукту. Адже важливою складовою конкурентоспроможність та його потенційна можливість виходу на європейський ринок.

Підтримку малих та середніх фермерських господарств на Закарпатті та промоцію локальної крафтової продукції сьогодні обговорювали під час зустрічі із …