День гімназиста – традиція Хустської гімназії – інтернату

4 роки ago admin 0

У п’ятницю, 4 жовтня, Хустська гімназія – інтернат ім. Івана Магули відзначила День гімназиста – день, який також є своєрідним підсумком навчальних, творчих та спортивних досягнень усього колективу. Так, й урочистий прийом учнів-новачків у гімназійну родину цілком можна вважати одним з них. Традиційна ж церемонія «Посвяти у гімназисти» пройшла у дружньому колі.

Щороку восени День гімназиста – це сплеск творчості, ерудиції, талантів учнів та вчителів. Цей рік не став винятком і традиційна церемонія «Посвяти у гімназисти» у Хустській гімназії – інтернат ім. Івана Магули пройшла не менш феєрично і серед друзів. Відтак, на свято завітали Хустський міський голова Володимир Кащук та заступник начальника управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради Олександр Липчей. 

Свято ж розпочалося з урочистої ходи його винуватців, а саме цього року 60 учнів поповнило гімназійну родину. І для них настала найурочистіша мить – вони промовили найважливіші слова для кожного гімназиста. А право зачитати обіцянку надали голові учнівського самоврядування Єлизаветі Кемінь. Далі відбувся обряд посвяти за участі священнослужителів різних конфесій, після якого взяв слово директор гімназії Олександр Бачкай: «Ще недавно ви тільки готувалися до вступних іспитів до нашої Альма матері, а нині, показавши відмінні знання та підготовку, є її достойними учнями. До слова, наш заклад один з найкращих в області, а наші вчителі, хоч і вимогливі, але справедливі. Тож, щиро вітаю вас!». Господар навчального закладу вручив  цього дня й посвідчення гімназистів, й подяки батьківському комітету, й похвальні листи окремим гімназистам. Також подякував керівництву міста за активну та плідну співпрацю. Міський голова у свою чергу зазначив наступне: «Шановні гімназисти, щиро вдячний вам за те, що сьогодні я з вами. Крім того, хочу подякувати за все й керівництву гімназії та її педагогічному колективу. Адже завдяки їм з року в рік заклад демонструє високі результати на освітянській ниві краю. Тож, переконаний, що таким чином і юні гімназисти, які сьогодні тільки переступили поріг цієї унікальної, без перебільшень,школи, продовжать список тих видатних особистостей, що відомі своїми здобутками на всю Україну та й не тільки».

Звучало на святі посвяти
багато віршів та пісень. А насамкінець вчителі разом з учнями продемонстрували
флеш-моб, який не міг не вразити присутніх.

Отож, День гімназиста запам′ятається учасникам та гостям заходу як яскрава феєрія позитивних емоцій і незабутніх вражень. Адже це свято вкотре довело, що гімназія – це колектив педагогів, батьків та учнів, які зібралися для того, аби усі разом і кожен окремо реалізувати гімназійне кредо– плекати людину, творчу особистість за законами добра, любові і краси.