Протипожежна сила мокрянських лісів

5 років ago admin 0

З приходом весни в лісогосподарських підприємствах Закарпаття розпочинається гаряча пора – у прямому і переносному значенні слова. І триває вона до самої пізньої осені.

Охорона лісу від пожеж – одне з основних завдань лісової охорони. І до цього готові всі лісові господарства. Не виключенням стали й лісові господарники ДП «Мокрянське ЛМГ».

Загальна площа земель лісового фонду, які перебувають у підпорядкуванні Мокрянського лісомисливгоспу, становить 47 000 га. Але охороняти – мало. Бо прожити рік без пожеж або з мінімальною шкодою від них можливо лише за умови відповідального ставлення до природи всіх громадян, які йдуть відпочивати до привітного весняно-літнього лісу. І тут лісівники подбали про комфорт та безпеку. Адже в лісових масивах постійно оновлюються місця для відпочинку для населення області.

Із настанням пожежонебезпечного періоду в лісових масивах перекрито всі позапланові дороги. У місцях в’їзду в ліс на таких дорогах уже функціонують шлагбауми.

Крім цього, для протистояння пожеж лісівниками закуплено 4 місткістю для води об’ємом в 1 тонну кожна, 6 мотопомп, 2 пожежні напірні рукави, місткістю для питної води, ранцеві оприскувачі, лопати, сокири, мотики, граблі, бензопили, відра та хлопавки.

З приходом весни в лісогосподарських підприємствах Закарпаття розпочинається гаряча пора – у прямому і переносному значенні слова. І триває вона до самої пізньої осені. Охорона лісу […]