Як виконуються роботи з технічного обслуговування газових котлів навчальних закладів?

5 років ago admin 0

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Людвіг Андращук провів планову перевірку  ПП «ЕКОСТАТУС-ХУСТ». Зокрема, посадовець  з’ясовував, як дотримуються працівники цієї фірми вимог охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт з технічного обслуговуванні газових котлів навчальних  закладів.

У ході проведення контрольного заходу були зафіксовані деякі порушення вимог вказаних нормативно-правових документів. Так,  на підприємстві  не проведено стажування прийнятого на роботу з підвищеною небезпекою працівника, не розроблено програму  стажування    для конкретної професії відповідно до   функціональних   обов’язків   працівника.  Водночас пуск газу для виконання  пусконалагоджувальних робіт на   газовому  котлі котельні №3 Тячівського професійного ліцею виконано при несправності засобів сигналізації (сигналізатор загазування).

Отож для запобігання виникненню аварій та нещасних випадків видано припис на усунення зафіксованих порушень та накладено штраф на керівника підприємства.