У навчальних закладах краю проходять тренінги з охорони праці

5 років ago admin 0

Традиційно напередодні святкування Всесвітнього дня охорони праці посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області організовують тренінги у навчальних закладах краю з питань охорони праці. Так, нещодавно головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді, на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Розалія Федоришин зустрілася з вихованцями Закарпатського лісотехнічного коледжу.

Як відомо, лісова галузь належить  до провідних  в області і водночас до найбільш травмонебезпечних. А коледж готує фахівців, які в майбутньому відповідатимуть і за безпечне виконання лісосічних робіт. Тож посадовець Управління Держпраці акцентувала, що безпека лісівників значною мірою залежить від створення необхідних умов праці, забезпечення необхідними засобами індивідуального захисту, спеціальним одягом та взуттям, виконання усіх вимог нормативних документів.

Про належне оформлення та дотримання вимог нормативно-технічної документацію з охорони праці говорила під час свого виступу на зустріч з колективом педагогів Ужгородської І-ІІІ ступенів ЗОШ №8 і головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС на транспорті і зв’язку Тетяна Маргітич. Фахівець Управління Держпраці надала рекомендації щодо проведення та реєстрації інструктажів з питань охорони праці; правил експлуатації  технічного обладнання шкільних кабінетів з фізики, хімії, трудового навчання тощо, користування, впровадження і дотримання заходів з безпеки життєдіяльності як в самому навчальному закладі, так і за його межами. Продовжуючи тему охорони праці, завідувач сектору з питань експертизи умов праці Управління Держпраці Лілія Січка наголосила на необхідності проведення обов’язкової атестації робочих місць у їдальні та шкільній котельні.