На межі Іршавського та Виноградівського районів ліквідували загоряння

5 років ago admin 0

Працівники державної лісової охорони Іршавського лісгоспу та рятувальники ліквідували загоряння сухої трави, паїв та виноградників на межі Виноградівського району.

Сьогодні, в 15.30 біля села Вільхівка, в урочищі Доролиця відбулось загоряння. Працівники державної лісової охорони одразу виїхали на місце загоряння та викликали працівників ДСНС Іршавського та Виноградівського районів, оскільки місце очаг вогню виник на межі двох районів.

Ніякої загрози немає лісовим масивам не було. Від окрайки пожежі, яка ліквідована, до лісфонду було 800 метрів. Окрайка погашена.

До гасіння долучилися 6 працівників державної лісової охорони ДП “Іршавське ЛГ”, і залученням необхідних засобів пожежогасіння спільно з 6 працівниками ДСНС пожежно-рятувальних частин.

На даний час працівники державної лісової охорони та працівники залишаються на місці чергування, аби в разі загоряння локалізувати і загасити вогонь.

У зв’язку з цим, працівники державної лісової охорони закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу і становлять небезпеку для життя людей.

Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум’я. Слід дуже пильно наглядати за дітьми, адже, користуючись свободою, вони можуть підпалити чагарник чи сушняк. їхні пустощі з вогнем – дуже небезпечні.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагедії.

Працівники державної лісової охорони Іршавського лісгоспу та рятувальники ліквідували загоряння сухої трави, паїв та виноградників на межі Виноградівського району. Сьогодні, в 15.30 біля села Вільхівка, в […]