Лісівники та рятувальники Закарпаття – у прямому ефірі на радіо «Ужгород» в «Акцентах полудня» з ведучої Наталія Шпак

6 років ago admin 0
Сьогодні, 6 серпня, начальник відділу агітаційно-пропогандистської роботи Управління ДСНС у Закарпатській області Федір Філіп та прес-секретар Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Юлія Давидова взяли участь у передачі «Акцентах полудня» на каналі радіо «Ужгород».
 
Під час прямого ефіру слухачам розповіли про посилення протипожежних заходів на теренах краю у зв’язку із високою та надзвичайно небезпечною пожежною обстановкою, яку нині синоптики відносять до 4-го та 5-го класу небезпек та безпека під час відпочинку у гірській місцевості та лісовому масиві.
 
Федір Юрійович роз’яснив, що наразі ситуація з пожежами дуже складна. Якщо говорити мовою цифр, то станом на 6 серпня територією області зафіксовано 1044 пожежі, 447 з них мали місце саме загоряння сухої трави та сміття. А це понад 40% від пожеж, які виникали на теренах Закарпаття. Причиною того є поведінка людей, які за допомогою вогню намагаються знищити пожежі.
 
Загасити пожежу дуже часто доводиться вручну, адже є такі масиви, куди надзвичайно важко дістатися.
 
У cвою чергу прес-секретар Закарпатського ОУЛМГ Юлія Давидова наголосила, що задля запобігання лісових пожеж працівниками державної лісової охорони розбудовуються лісові дороги та туристично-рекреаційні пункти, останні, зокрема, облаштовані смітниками, місцями для розведення багать та навіть протипожежною водоймою. Проте, незважаючи на проведені заходи, з початку пожежонебезпечного періоду цього року в лісовому масиві Перечинського держлісгоспу, підпорядкованому управлінню виникло 2 випадки лісових пожеж на площі 1,4 га. В результаті пожежі було знищено 0,8 га культур та 0,6 га в насадженнях.
 
Наразі лісівниками облаштовано 62 км. мінералізованих смуг, проведено догляд за мінсмугами та протипожежними розривами протяжністю 150 км.
 
З початку пожежонебезпечного періоду 2018 року на час надзвичайної пожежної небезпеки, за умовами погоди, вживались термінові заходи щодо обмеженого в’їзду на територію лісфонду транспортних засобів – при цьому:
– перекрито 169 позапланові дороги, що ведуть у лісфонд;
– виставлено 227 аншлагів, бігбордів, панно, плакатів на протипожежну тематику вздовж доріг загального користування та у місцях відпочинку населення;
 
З метою виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісових масивах, працівниками державної лісової охорони проведено 580 рейдів під час яких виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 105 порушників, сума накладених штрафів склала 11764 грн., яка повністю порушниками сплачена.
 
З метою вдосконалення спільних дій щодо гасіння лісових пожеж працівниками державної лісової охорони, пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС та медичних працівників в межах лісового фонду всіх підприємств проведені комплексні тактичні навчання по ліквідації лісових пожеж, які були наближеними до реальних умов.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Сьогодні, 6 серпня, начальник відділу агітаційно-пропогандистської роботи Управління ДСНС у Закарпатській області Федір Філіп та прес-секретар Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Юлія Давидова взяли […]