За минулі вихідні вогнеборці ліквідували 30 пожеж в екосистемах краю

5 років ago admin 0

На Закарпатті різко збільшилася кількість пожеж в екосистемах. Незважаючи на всі попередження, громадяни масово спалюють суху траву й сміття. Лише впродовж 23-26 серпня  в області зареєстровано 30 таких випадків.

Суха трава й чагарники горіли у п’яти районах Закарпаття. Найбільше пожеж трапилося в Ужгороді та Виноградівському районі – по 8 випадків. Сім займань зареєстровано на Берегівщині, шість на Мукачівщині та один випадок горіння сухої трави у Воловецькому районі.

Загалом з початку року в Закарпатті трапилося  1178 пожеж в екосистемах, загальна площа знищених угідь складає 1370 га.

У зв’язку з цим, та зважаючи на температурні показники, які принаймні до кінця серпня спостерігатимуться на рівні близько 30 градусів тепла закликають громадян проявити свідомість і не завдавати шкоди довкіллю. Під час порання на городі не спалюйте сухостій – краще зберіть і помістіть його у спеціальній яму для компосту. Вибравшись на пікнік, розкладайте вогнище тільки у спеціально відведених місцях, не залишайте його без нагляду та залийте водою перед від’їздом. Ці рекомендації не потребують значних зусиль, але допоможуть уберегти природу від руйнівної дії вогню.

 інфографіка перероблена лісові пожежі.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області