Закарпатські рятувальники отримали пожежно-рятувальний автомобіль та обладнання від польських колег

3 роки ago admin 0

Сьогодні на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення відбулось урочисте вручення пожежно-рятувального автомобіля на базі «Mercedes-benz» та обладнання для вогнеборців. Ключі від авто начальнику Управління ДСНС  України у Закарпатській області Мирославу Щербею вручила Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч, котра завітала до рятувальників Закарпаття, щоб засвідчити свою повагу фахівцям героїчної професії.

Захід що відбувся, є завершальним у впроваджені спільного проєкту фундації iHELP Institute та Служби порятунку Закарпаття  «Удосконалення можливостей оперативно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області» та реалізовується у рамках програми «Польська допомога з розвитку» за підтримки та фінансування МЗС Польщі.  У межах цього проєкту рятувальники не лише покращили  матеріально-технічну базу, а й пройшли ряд навчань та тренінгів завдяки яким підвищили свої знання й вміння до європейських стандартів.

На зустріч з іноземними гостями прибули: голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, заступниця голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна та ряд інших поважних гостей.

«Сьогоднішня зустріч є  дуже важливою для оперативно-рятувальної служби Закарпаття. І хоча цей проєкт завершився, однак, сподіваюсь, що наші давні й дружні відносини будуть тривати та розвиватися й надалі», зауважив Мирослав Щербей.

Для довідки: пожежно-рятувальний автомобіль на базі шасі «Mercedesbenz» може перевозити до 3 тон води. Він укомплектований усім необхідним для роботи пожежно-рятувального підрозділу: рукава різних діаметрів, комбіновані пожежні стволи, дихальні апарати, бензопили, тепловізор, плаваюча мотопомпа, пожежні колонки тощо. Також бійці ДСНС отримали  спецодяг, взуття, панорамні маски, пожежні каски, рукавиці  та інший реманент.

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0250.JPGDSC_0228.JPG

DSC_0234.JPGDSC_0274.JPG

DSC_0299.JPGDSC_0289.JPG