Тячівців закликали працевлаштовуватися легально

5 років ago admin 0

Мобільно-консультативний пункт Управління Держпраці у Закарпатській області працював сьогодні у Тячеві. Так склалося історично, що мешканці цього районного центру та довколишніх населених пунктів становлять чи не найбільший відсоток серед закарпатських заробітчан. А ті, кому вдалося знайти роботу вдома, також не завжди поспішають офіційно оформити свої трудові стосунки з роботодавцями, керуючись певними причинами.

Отож посадовці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів на чолі з начальником Управління Держпраці у Закарпатській області Богданом Дорошем  з тематичними буклетами закликали тячівців відповідально ставитися до власного майбутнього і працевлаштовуватися легально. Перехожі своєю чергою цікавилися й іншими супутніми питаннями. Зокрема, запитували як правильно оформити  новоприйнятих працівників, у яких випадках юридичні та фізичні особи – підприємці, котрі використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу тощо.

«Зарплата в «конверті» позбавляє наших краян насамперед соціальних гарантій. Від розміру страхового стажу та офіційної заробітної плати, з якої сплачені внески, залежить у майбутньому рівень соціального та пенсійного захисту людини. Саме таким був основний меседж нашої акції», – підсумував Богдан Дорош.