Студенти із Сумщини проходять практику на Закарпатті в НПП «Зачарований край»

3 роки ago admin 0

Національний парк відвідала група студентів-біологів 2 і 3 курсу Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка. Практиканти прибули у парк з метою проходження комплексної практики з біології. Біологів супроводжував провідний інженер з рекреаційного благоустрою НПП «Зачарований край» Євген Гіга. Він розповів студентам про історію створення національного парку, про Червонокнижні види флори та фауни, про унікальні природні об`єкти.  Перебування студентів не обмежилося розповідями про парк – група студентів біологів за час перебування у парку розмістилися у наметовому містечку в урочищі «Кам`янка» і загалом уже обійшли близько 25 кілометрів територією парку.

Розпочали пішохідний маршрут з ур. «Кам`янка» до оліготрофного болота “Чорне багно”, яке віднесено до водно-болотних угідь міжнародного значення (Ramsar) є найглибшим (глибина майже 7м) торфовим болотом Українських Карпат. Потім вирушили у сторону геологічного заказника «Зачарована Долина», в урочище «Смерековий Камінь», яке відзначається своєрідними рідкісними формами скельного рельєфу, там студентська молодь вивчала величні своєрідні форми рідкісних скельних рельєфів (кам`яні скали), які, як відомо, виникли у результаті водно-повітряної ерозії, а висота деяких сягає до 100 м, – інформують в НПП «Зачарований край».

Опісля проходження практики на Закарпатті студенти вивчатимуть флору й фауну інших регіонів України.

Національний парк відвідала група студентів-біологів 2 і 3 курсу Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка. Практиканти прибули у парк з метою проходження комплексної практики з […]