Мінеральне джерело у Вучковому – відпочиваємо з користю для здоров’я!

5 років ago admin 0

У Закарпатській області, на Верховині, знаходиться чудове курортне село під назвою Вучкове. Гаряче джерело, є чудовою природною пам’яткою, яка щорічно допомагає туристам оздоровитися, позбутися від численних недуг.

Карпатські вулкани перестали вивергатися вже кілька мільйонів років тому і перетворилися в гірські хребти і окремі гори. Але ще й зараз можна спостерігати деякі прояви пізньої стадії вулканізму: грязьові вулкани і водяні гейзери. Гейзер – це джерело, яке періодично викидає високо в повітря струмені води і пари. Найвідоміші гейзери знаходяться в Ісландії, на Камчатці, в парку Йеллоустон. Є свій гейзер і в Україні, в глибинці закарпатських лісів.

Особливості оздоровлення

Розташований гейзер в урочищі «Петровець» на березі гірського потоку. Вода в ньому солона і з вмістом заліза, що видно по червоно-помаранчевому забарвленні каміння. Вода гейзеру має лікувальний ефект, для різноманітних захворювань кишково-шлункового тракту. Раніше, сюди приходили навіть олені, попити води та полікуватись, адже вода наповнена корисними мінералами. Слід зазначити, що подібний геотермальний об’єкт у Словаччині, такий самий холодний мінеральний гейзер є в словацьких Герлянах, у 2002 році занесений до Світової спадщини Юнеско та природної пам’ятки Словаччини.

Лісівники подбали про відпочиваючих

«Спостерігати гейзер сюди щороку приїжджають сотні тисяч туристів: Вучківський гейзер і Міжгірщина загалом – популярні напрямки для поціновувачів захоплюючих природних явищ та мальовничих краєвидів. Аби зберегти унікальне природне мінеральне джерело лісівники Верхньогірського лісового господарства облаштували біля гейзера і рекреаційну зону, в Соймівському лісництві. Відтак кожен охочий зможе напитися корисної води з джерела або перепочити після дороги й почекати унікальне природне явище, коли вода гейзера б’є прямісінько з-під земної кори. А це явище відбувається майже кожні 2 години (залежить від різних обставин та пори року) вибиває воду на висоту 4-6 метри, тривалість близько 10 хвилин», – розповіла директор Верхньогірського держлісгоспу Марія Плиска-Галатиба.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

У Закарпатській області, на Верховині, знаходиться чудове курортне село під назвою Вучкове. Гаряче джерело, є чудовою природною пам’яткою, яка щорічно допомагає туристам оздоровитися, позбутися від численних […]