Лісівники ДП “Свалявське ЛГ” закликають не смітити

5 років ago admin 0

… 🌳Уявіть собі ліс. Гарне чисте повітря, співають пташки, приємно шелестить листя на деревах. Затишно і спокійно, краєвиди милують око. Проте не завжди наші уявлення співпадають з реальною картиною.

☝️Про те, що в лісі не можна залишати сміття, недопалки і вогнища, які тліють, знають усі. Дана тема обговорювалася всюди, але проблем від того не поменшало. Навіщо вивозити сміття на спеціальне звалище і платити за це гроші, якщо можна просто викинути його в ліс абсолютно задарма? Напевно, цим керуються люди, які своїми діями перетворюють ліси у стихійні сміттєві звалища. Легені планети все ще страждають від людського недбальства, а мешканці зелених насаджень – від нашої байдужості до усього живого.

🏕️Чимало туристів приїжджає в ліс на автомобілях, знищуючи трав’яний покрив і забруднюючи його викидами в атмосферу від автотранспорту, ще й сміття після себе не вивозить.

Зайшовши в ліс зі сторони населених пунктів, спостерігаємо неприємну картину – свого роду сміттєву алею. Розкидані папірці, поліетиленові пакети, або порожні бляшанки, мішки зі сміттям тощо.

🗑️Йдемо глибше у ліс і потроху стає видно, що тут відпочивають. По всій території розкидано одноразовий посуд, порожні скляні та пластикові пляшки – атрибути проведеного відпочинку. Працівники лісництва проводять роботи з очищення лісових масивів від сміття, проте такі гори знову виростають, і не лише в лісі, а й біля водних об’єктів, де, до речі, купаються люди.

☝️Для того, щоб уникнути таких краєвидів, лісівники встановлюють у лісах таблички «Не смітити», складають протоколи про адміністративні порушення. Проте сміття не стає менше.

☝️Побутового сміття можна легко позбутися: закопати (у деяких місцях сміття скидають у спеціально вириті ямі, де воно через 80 років має розкластися під дією ґрунтових бактерій та мікроорганізмів), або вивезти на полігон (це менш імовірно, враховуючи обсяги накопичених відходів і фінансові можливості громадян. А от що робити, з так званим, промисловим сміттям, зокрема, будівельними відходами, яке викидають жителі? Причому завозять на авто, а потім швидко його скидають і втікають. Лісівникам важко відслідковувати такі прикрі випадки.

☢️Поки люди не усвідомлять, що навколишнє середовище – це продовження їхнього житла, купи сміття продовжуватимуть рости.

Шановні громадяни, не залишайте сміття в лісі, бо чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Пам’ятайте: це будинок для тварин, в ньому повинно бути чисто!

… 🌳Уявіть собі ліс. Гарне чисте повітря, співають пташки, приємно шелестить листя на деревах. Затишно і спокійно, краєвиди милують око. Проте не завжди наші уявлення співпадають з […]