Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав жителів

5 років ago admin 0

hqdefaultЗакарпатської області з 100-річчям проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки

Жителям Закарпатської області

Дорогі закарпатці!

21 січяня 1919 року у місті Хуст в горожанській школі за участі 420 делегатів із 175 населених пунктів, які представляли більшість населення Закарпаття, відбулася визначна історична подія. На Всенародних зборах було ухвалено рішення про приєднання Закарпаття до Української Народної Республіки.

І вже наступного дня на Софіївській площі у Києві урочисто проголосили Акт воз`єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Процес об`єднання України завершився.

Це був небачений досі стрімкий злет національного духу, справжній вибух визвольної енергії, який справив неабиякий вплив на всю подальшу долю українського народу, й донині залишаючись скарбницею досвідунаціонального єднання. Відбулося відродження ідеї соборності українського народу, вкорінення її в масову свідомість.

Пізніше, в 1939 році, ідеї української державності закарпатці відстоювали в Карпатській Україні, яку захищали кращі сини і доньки краю. І нині ми продовжуємо священну боротьбу за право бути вільними й незалежними, мати свою сильну Українську державу.

Багате героїчне минуле Закарпаття, його неймовірні духовні й культурні надбання, невмирущі державницькі традиції вселяють впевненість у процвітаючому й світлому майбутньому цього унікального краю, де творилась історія нашої соборності й єдності.

Нехай міцніє віра в переможний поступ України!

Щасти нам на цьому шляху!

Андрій Парубій

Вітальна адреса жителям Закарпатської області