У лісах Берегівщини порахували диких тварин і птахів

5 років ago admin 0

У Берегівському районі проведено щорічну важливу справу – таксацію (облік) дикої фауни у всіх мисливських господарствах.

Облік тварин проводили в основному методом шумового погона і маршрутним методом, а також наглядом в місцях підгодівлі. Такі методи дали можливість більш точно визначити чисельність мисливських тварин і місця їх перебування на території господарств.

За результатами таксації підраховано, що наразі у мисливських угіддях мешкає олень європейський – 33; козуля – 404; лань – 146; заєць – русак – 6250; лисиця – 586; Куниця камяна – 121; Куниця лісова – 78; Борсук – 208; Видра – 34; Ондатра – 104; Кіт лісовий – 75; Білка – 201; Фазан – 8935; Сіра куріпка – 1911.

Щорічний облік проведено з метою розрахунку лімітів добування диких мисливських тварин в наступний мисливський сезон. Облік також дозволить виявити місця скупчення диких тварин для подальшого планування біотехнічних та охоронних заходів.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

У Берегівському районі проведено щорічну важливу справу – таксацію (облік) дикої фауни у всіх мисливських господарствах. Облік тварин проводили в основному методом шумового погона і маршрутним […]