Представник Управління Держпраці Закарпаття радив підприємцям Воловеччини сказати «ні» зарплатам «у конверті»

2 роки ago admin 0

На Закарпатті тривають інформаційні відвідування, що мають на меті сприяти детінізації зайнятості і заробітної плати в області. Зараз у полі зору фахівців Управління Держпраці у Закарпатській області – суб’єкти господарювання, які працюють на території зон рекреації і відпочинку.

Так, головний державний інспектор Іван Лопіт провів інформаційно-роз’яснювальні бесіди з підприємцями і їхніми працівниками  на Воловеччині.

Питанням номер один, на якому зосереджував увагу своїх співбесідників фахівець Управління Держпраці, – це додержання законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин. Інспектор вкотре наголосив на перевагах легального працевлаштування та відповідальності, передбаченій для роботодавця за використання незадекларованої праці.

Принагідно Іван Лопіт надав практичні поради підприємцям щодо оформлення і ведення трудових книжок, обліку робочого часу, надання щорічних основних та додаткових відпусток, своєчасного і в повному обсязі розрахунку з працівниками при звільненні тощо.