Офіційна відповідь ДП «Перечинський лісгосп» щодо перевірки працівників Державної екологічної інспекції

5 років ago admin 0

На допис, опублікований Євген Країло у групі Доста-Перечин, про недопущення до планової перевірки комісії Державної екологічної інспекції у Закарпатській області ДП «Перечинський лісгосп» надає офіційну інформацію щодо даної ситуації.

Повідомляємо, що 10.06.2019 р. працівниками Державної екологічної інспекції у Закарпатській області надано направлення для планової перевірки підприємства. Також, ДП «Перечинський лісгосп» офіційно підтверджує, що нами було відмовлено у проведенні даної перевірки, але не через наявність якихось значних порушень в діяльності підприємства. Головною причиною у відмовленні перевірки є склад комісії, в яку входив державний інспектор Баранчик С.А. та порушення Закону України про проведення перевірок, у плані періодичності (перевірка має проводитися не частіше ніж один раз на два роки).

Позиція ДП «Перечинський лісгосп» щодо вказаної посадової особи є категоричною, про що було повідомлено керівництво Державної екологічної інспекції у Закарпатській області і наголошено, що проведення перевірки комісією, до складу якої входить особа, яка використовує свої службові обов’язки для зведення особистих рахунків з керівництвом підприємства та маніпулює фактами, в залежності від того, кого перевіряє, тим самим зловживаючи своїм службовим становищем, на нашу думку, виявляє у своїх діях корупційні прояви.

Крім того, з ініціативи підприємства, в судовому порядку було відкрито кримінальне провадження щодо працівників Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, які зловживаючи службовим становищем не зафіксували порушень при проведенні перевірки природно-заповідного фонду ДП «Перечинський лісгосп» у 2013-2015 роках, де особисто проводив перевірку Баранчик С.А., що в свою чергу є додатковим фактором недовіри вказаній посадовій особі.

Керівництво Державної екологічної інспекції у Закарпатській області повідомлено, що в разі виключення Баранчик С.А. із складу комісії по перевірці, ДП «Перечинський лісгосп» не заперечуватиме щодо проведення даного заходу контролю. ДП “Перечинське ЛГ”

На допис, опублікований Євген Країло у групі Доста-Перечин, про недопущення до планової перевірки комісії Державної екологічної інспекції у Закарпатській області ДП «Перечинський лісгосп» надає офіційну інформацію […]