ДОБРА ТРАДИЦІЯ – ЯКІСНИЙ РЕЗУЛЬТАТ МІЖГІРСЬКИХ ЛІСІВНИКІВ

4 роки ago admin 0

Весна – активна пора для лісовідновлювальної кампанії. Не винятком є і лісівники ДП “Міжгірське ЛГ”.

Головний лісничий Міжгірського лісгоспу Петро Бойко розповів:

“У рамках нинішньої лісокультурної кампанії вже закладено майже 147 гектарів лісу з запланованих 150 гектарів. Посадки проходять на зрубах, ділянках, на яких раніше були планові вирубки.

На ділянках, де раніше була посаджена в основному ялина, чиста культура, яка через глобальні зміни клімату піддається всиханню, то стараємось створювати зовсім інші ліси. Лісівники Міжгірського лісгоспу висаджують стійкі до всихання та шкідників ліси – бук, явір, ясен, ялицю, ялину, модрину”.

Юрій Бойко також додав, що мішаний ліс буде стійкішим до хвороб, до пожеж, адже в листяному лісі не так займається ліс і такий ліс буде більш естетичніший, ніж ліс, в якому переважатиме одна порода.

Це невеликі площі лісів, бо рубки вже не мають великих площ. Ці площі становлять від одного до трьох гектарів. На превеликий жаль цьогоріч лісовідновлювальні роботи не мають великого ажіотажу у зв’язку з пандемією. Цього року лісівники Міжгірського лісгоспу висаджують дерева самостійно, без публічності та учнів шкільного лісництва.

Весна – активна пора для лісовідновлювальної кампанії. Не винятком є і лісівники ДП “Міжгірське ЛГ”. Головний лісничий Міжгірського лісгоспу Петро Бойко розповів: “У рамках нинішньої лісокультурної […]