ОФІЦІЙНЕ СПРОСТУВАННЯ ЩОДО ВРУЧЕННЯ ПІДОЗРИ ЛІСІВНИКАМ ЗАКАРПАТТЯ

5 років ago admin 0

Сьогодні, 10 травня, на офіційному сайті та на офіційних сторінках у соціальних мережах розміщене так зване повідомлення про вручення підозри одному із заступників начальника Закарпатського обласного управління лісомисливського господарства та директору одного з місцевих лісових господарств, які зловживаючи своїм службовим становищем, заподіяли бюджету понад 2,6 млн грн збитків.

Однак, зазначена у вказаному повідомленні інформація спотворює реальний стан подій та спрямована на відволікання уваги громадськості від реального стану справ.

Передусім потрібно звернути увагу, що у серпні 2016 року Прокуратурою в Закарпатській області було відкрито кримінальне впровадження за фактом ніби-то зловживання службовим становищем посадовими особами лісгоспу та управління. А саме проведення незаконних рубок у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнзоологічного заказника загальнодержавного значення «Великодобронський» ДП «Ужгородський лісгосп».

У свою чергу Закарпатське ОУЛМГ спільно з ДП «Ужгородський лісгосп» інформує, що санітарно-оздоровчі заходи на території Великодоброньського лісництва ДП «Ужгородський лісгосп» у 2016 році проводилися згідно Санітарних Правил в лісах України, в редакції, яка діяла до 01.11.2016 року.

Так, відповідно до п.5 Санітарних Правил план проведення санітарно-оздоровчих заходів на території зоологічного заказника загальнодержавного значення «Великодоброньський» був погоджений із департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА.

Згідно зі статтею 69 Лісового кодексу України спеціальне використання лісових ресурсів на виділеній лісовій ділянці (рубка) проводиться за спеціальним дозволом — лісорубним квитком або лісовим квитком.

Повідомляємо також, що під час досудового розслідування прокуратура звернулася до суду з проханням про визнання лісорубних квитків незаконними та їх анулювання. Однак рішення Восьмого Апеляційного адміністративного суду було прийнято на користь ДП «Ужгородський лісгосп», що підтверджує законність видачі лісорубних квитків та проведення санітарно-оздоровчих заходів на вищезазначеній території.



















Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Сьогодні, 10 травня, на офіційному сайті та на офіційних сторінках у соціальних мережах розміщене так зване повідомлення про вручення підозри одному із заступників начальника Закарпатського обласного […]