«На Закарпатті вже виконано 97% від плану весняної посадки» – Валерій Мурга

5 років ago admin 0

Весна – час лісовідтворення. На Закарпатті вже 12 лісових господарств виконали план із лісовідтворення в рамках акції «Майбутнє лісу твоїх руках». Завдяки  волонтерам – лісівникам, учням шкільних лісництв, шкіл та університетів, представникам влади, небайдужим громадянам і мас-медіа тепер на місці зрубів виростуть могутні ялини та ялиці, буки, дуби, явори та граби. 

– Лісівники Закараття завершують роботи з лісовідтворення – по області виконано 97% від плану весняної посадки, підходить до завершення акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» за участю громадськості, – зазначив начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга. – Сприятливі погодні умови дали змогу вчасно та якісно виконати всі посадкові роботи на низовині, однак дотепер тривають роботи з лісовідновлення у гірських районах. Попереду – висів насіння у лісових розсадниках, озеленення та благоустрій територій.

У рамках лісовідновлювальної кампанії, цієї весни закарпатські лісівники висадили близько 10 млн. дерев. Нові дерева висаджуються та оновлюють ліси, які вже не стійки до пожеж і хвороб.

Наступні кілька років лісівники розчищатимуть посадки від інших рослин. А на дванадцятий рік місцевість чекає рубка догляду.

Як це було, дивіться у фотозвіті:


















 

Весна – час лісовідтворення. На Закарпатті вже 12 лісових господарств виконали план із лісовідтворення в рамках акції «Майбутнє лісу твоїх руках». Завдяки  волонтерам – лісівникам, учням […]